tiistai 7. joulukuuta 2010

Piirakka suolainen

            1,5 dl Vehnäjauhoja
            0,5 dl Hienonnettua tilliä tai pakaste pinaattia
            0,5 tl  Leivinjauhetta
               1 dl Vettä
               1     muna
            50 g  Margariinia
                     Juustoraastetta

Kiehauta vesi ja rasva kiehuvaksi.
Lisää seokseen vehnäjauhot yhdellä kertaa puuhaarukalla sekoittaen.
Seokoita kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista.
Anna jäähtyä hetki.
Lisää tilli tai pinaatti.
Lisää suola ja leivinjauhe.
Vatkaa joukkoon muna sähkövatkaimella.
Jauhota vuoka korppujauhoilla.
Painele taikina piirakkavuokaan, apuna voit käyttää vehnäjauhoja ettei taikina jää kiinni sormiin.
Laita haluamasi täytteet.
Lopuksi ripottele juustoraastetta piirakan päälle.

Täytteeksi käy kinkku, paistettu jauheliha, tonnikala
Lisukkeeksi voit valita oman maun mukaan esim. Ananas, sipuli, tomaatti
Mausteeksi käy esim. Mustapippuritouhe, valkosipulijauhe, paprikajauhe.

PAISTA UUNISSA 220 ASTETTE n. 35-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti